Sophiahemmet
Att arbeta på Sophiahemmet

”Vi valde Sophiahemmet”

Sjukvård, Jun 7, 2023

Sophiahemmet är för många en attraktiv arbetsplats. Det visar inte minst det stora antalet sökande till lediga tjänster. Gott rykte, fint bemötande och trevliga kollegor är några av skälen.

Cecilia Loohagen

Cecilia Loohagen
Leg. Sjuksköterska Hälsocentralen Sophiahemmet

Varför sökte du dig till Sophiahemmet?
– Jag studerade till sjuksköterska på Sophiahemmet Högskola och trivdes väldigt bra under min utbildningstid, både med atmosfären och utbildningens innehåll. Efter examen har jag arbetat med hjärtmedicin på Danderyds Sjukhus där jag har fått en intern utbildning inom hjärtmedicin. Jag har länge känt att jag vill komma tillbaka och arbeta på Sophiahemmet, så när Hälsocentralen rekryterade en sjuksköterska var det en självklarhet att jag skulle söka. Sophiahemmet har en gedigen tradition av god vård och gott bemötande, något som skapar trovärdighet.

Vilka förväntningar har du på ditt nya arbete?
– Att få arbeta direkt med patienter – det som jag tycker mest om i mitt yrke. På Hälsocentralen handlar det mycket om hälsoförebyggande arbete. Det är något som jag har ett stort intresse av och vill lära mig mer om.

Mikael Hammarbäck

Mikael Hammarbäck, 45 år
Teknisk förvaltare och tf Teknisk chef på Fastighet

Varför sökte du dig till Sophiahemmet?
– För att Sophiahemmet bedriver flera viktiga verksamheter, och för att det är en trevlig arbetsplats. Den kändes helt rätt för mig både när jag läste platsannonsen och vid intervjuerna. För mig står Sophiahemmet för kvalitet, tradition och god service. Flera av byggnaderna har funnits i över 100 år och ska tillsammans med vårt arbete på Fastighet stå i många, många år till.
– Jag har varit på flera bra arbetsplatser tidigare, men det som sticker ut på Sophiahemmet är den trevliga atmosfären. Här hjälps alla åt.

Vilka förväntningar har du på ditt nya arbete?
– Att få vara med på den spännande resan vi står inför: att optimera och rusta våra fastigheter för framtiden, inte minst ur ett hållbarhetsperspektiv.

Ida Wigerholt och Olivia Blidborg

Ida Wigerholt, 26 år
Administratör Husläkarmottagningen Sophiahemmet

Olivia Blidborg, 24 år
Undersköterska Husläkarmottagningen Sophiahemmet

Varför sökte ni er till Sophiahemmet?
Ida:
– I mitt tidigare arbete som skadereglerare inom sjukvårdsförsäkring arbetade jag med privata vårdgivare i hela Sverige. Jag noterade då att många föredrar Stockholm och Sophiahemmet, och att patienter reser över halva landet för att få vårdas här. När jag såg en annons om en administratörstjänst på en av Sophiahemmets mottagningar sökte jag direkt, och det är jag jätteglad över i dag. Här står patienten i fokus, samtidigt som vi som arbetar här erbjuds en bra arbetsmiljö, både psykiskt och fysiskt.

Olivia:
– För att jag har hört mycket gott om Sophiahemmet. Här finns en fin blandning av tradition och nytänkande. Men också för att arbetet på Husläkarmottagningen verkade så intressant med mycket patientkontakt, både på mottagningen och i hemsjukvård.

Vilka förväntningar har ni på ert nya arbete?
Ida:
– Att få utvecklas inom mitt område, och att få arbeta i ett fint gäng där patienten står i fokus.
Olivia:
– Jag håller med Ida. Här har jag fina möjligheter att utvecklas både yrkesmässigt och personligt.

Text: Inger Sundelin
Foto: Pia Hultkrantz

Läs mer om Sophiahemmet som arbetsplats