Sophiahemmet
Sjukvård, råd och hälsa

Nöjd patient sedan 40 år

Sjukvård, Sep 14, 2023

Under förra året byttes Claes Zettermarcks utslitna knä ut mot en protes och han opererades för gråstarr på båda ögonen. Som mångårig patient på Hälsocentralen Sophiahemmet vet han att han snabbt får god och adekvat vård när han behöver.

”Jag har varit patient på Hälsocentralen Sophiahemmet sedan 1984. Till en början handlade det uteslutande om en, som jag brukar säga, årlig besiktning, men med tiden och stigande ålder har det tillkommit saker som behövt behandlas. Då har min läkare Eva Steinkeller snabbt remitterat mig till någon av de andra klinikerna på Sophiahemmet. Sedan tio år tillbaka går jag till exempel hos hjärtläkaren Elisabeth Moor på Hjärt-lung-allergimottagningen.

I höstas genomgick jag tre operationer på kort tid. Först fick jag mitt utslitna högerknä utbytt mot en protes. Operationen, som utfördes av läkaren Jenny Saving på Capio Artro Clinic, gick bra. Visst, det var lite jobbigt med rehabträningen efteråt, men nu kan jag gå en hel golfrunda utan problem. Det har jag inte kunnat göra på många år.

Nu senast blev jag opererad för starr på båda ögonen, först det ena och sedan det andra. Annemari Koivula, läkare på Capio Ögon, bytte ut mina grumliga linser mot två konstgjorda. Med de nya linserna behöver jag inte längre några glasögon. Vilken befrielse!
Jag bestämde själv när operationerna skulle ske, och kunde på så sätt planera in dem så det passade mig och min familj.

Jag är mycket nöjd med den vård och bemötandet jag har fått på Sophiahemmet. Det gäller inte bara läkarna, utan alla jag har varit i kontakt med har varit mycket kunniga och professionella.”

Text: Inger Sundelin
Foto: Pia Hultkrantz

Läs mer om Sophiahemmet Sjukhus
Läs mer om Hälsocentralen Sophiahemmet