Sophiahemmet
Sophia Direkt

Snabb hjälp mot smärtande knä

Sjukvård, Jan 13, 2022

När Birgitta behövde hjälp för sitt onda knä sökte hon vård via den digitala förmedlingstjänsten Sophia Direkt och fick omgående tid hos en fysioterapeut på Capio Artro Clinic vid Sophiahemmet.

”För 19 år sedan skadade jag mitt knä så illa att det behövde opereras. Operationen gick bra och jag blev snabbt återställd, men de sista åren har knät börjat ställa till problem igen. Det har gjort ont och svullnat efter träning eller när jag gått längre sträckor. Till sist kände jag att jag behövde söka vård.

Jag ville gärna komma till Capio Artro Clinic där jag opererades tidigare, och blev glad när jag såg att kliniken finns på Sophiahemmet och kan kontaktas via Sophia Direkt.

Det var sent på kvällen när jag loggade in på Sophia Direkt med mitt BankID och svarade på några korta frågor. Nästa morgon hade jag ett sms i mobilen om att mitt ärende var mottaget och att jag skulle klicka på en länk för att få chatta med en vårdlots. Jag gjorde det och fick ett väldigt bra bemötande, och trots att vi enbart kommunicerade skriftligt kändes det förvånansvärt personligt.

Vårdlotsen ställde några kompletterande frågor för att bedöma om de kunde hjälpa mig med mina besvär, och kunde snabbt konstatera att det var en fysioterapeut jag skulle träffa.
När kunde jag komma, frågade hon och gav mig flera tider att välja på. Några av dem redan nästa dag. Jag hade aldrig trott det skulle gå så snabbt.

Det är väldigt enkelt och smidigt att komma i kontakt med Sophia Direkt. Inga telefontider att passa och inte några långa väntetider i telefonkö. Jag bara loggar in när det passar mig och skriver ett meddelande. Nästan omgående får jag ett sms om att jag ska logga in och läsa svaret.

Nu har jag gått hos min fysioterapeut Fredrik flera gånger och känner att mitt knä har blivit starkare. Jätteskönt!”

Fakta
Den digitala förmedlingstjänsten Sophia Direkt vänder sig till patienter som vill betala själv för sin vård.
Samarbete finns med Sophiahemmets anslutna vårdgivare.
För att använda tjänsten, som kan nås dygnet runt, behövs svenskt BankID.

Det här kan du få hjälp med:

  • Boka privat läkarbesök
  •  Hälsoundersökning
  • Intyg
  • Privat vårdplats
  • Knäbesvär

Läs mer om Sophia Direkt

Text: Inger Sundelin