Sophiahemmet
Utbildning på Sophiahemmet Högskola

Premiär för högskolan på stor jobbmässa

Utbildning, Dec 2, 2020

För första gången finns Sophiahemmet Högskola med som utställare på Bazaren, Sveriges största jobb-, utbildnings- och starta eget-mässa som genomförs i digital form med start i morgon.

Hallå där Johanna Adami, rektor vid Sophiahemmet Högskola, som för första gången ska medverka på jobbmässan Bazaren. Vad kommer ni att berätta om där?
– Vi kommer att berätta om utbildningsinsatserna som vi driver tillsammans med rekryteringsföretaget Novare, och som har det gemensamt att de förbereder deltagarna till jobb inom vården. Jag tänker närmast på vårens uppmärksammade omställningsutbildning i hälso- och sjukvård, sommaren- och höstens introduktionsutbildningar i hälsa, vård och omsorg samt introduktionsutbildningen för nyanlända läkare och sjuksköterskor.

Hur kommer det sig att ni medverkar?
– Vi har blivit ombedda av arrangören Region Stockholm att vara med på mässan för att berätta om våra utbildningssatsningar, som speciellt under våren blev mycket uppmärksammade nationellt och internationellt, både i media och från de arbetsgivare som anställde deltagarna efter utbildningen.

Vad är syftet med ert deltagande?
– Vi vill gärna nå ut med våra utbildningar, speciellt de kortare utbildningarna inom vård och omsorg som vi genomför tillsammans med vår samarbetspartner Novare. Utbildningar som vi vet i hög grad leder till anställning i en bransch som ropar efter arbetskraft. Det ligger också i linje med Sophiahemmet Högskolas vision om att bidra till samhället och människors hälsa.

Vilka står bakom Bazaren?
– Bazaren är Sveriges största jobb-, utbildnings- och starta eget-mässa. Den arrangeras av Region Stockholm i samarbete med Arbetsförmedlingen, Länsstyrelsen Stockholm, Nyföretagarcentrum och Stockholms stad. I år är den digital, men förra året hade den cirka 12 300 besökare och drygt 100 utställare.

Hur fungerar det digitala formatet?
– Det är uppbyggt som en mässa i 3D-miljö där användaren loggar in med sin biljett och besöker den mässhall som intresserar. Den som vill kan lyssna på talare på ”stora scenen” eller ta del av utställares webbinarier, där även vi medverkar.

Vad kommer högskolans webbinarier handla om?
– Vi kommer att beskriva våra utbildningar inom vården både för de som vill studera hos oss och för arbetsgivare som vill samarbeta med oss för att kompetensutveckla sina medarbetare.

Läs mer om Sophiahemmet Högskola

Text: Inger Sundelin