Sophiahemmet
Sjukvård, råd och hälsa

”Skickade mig till akuten direkt”

Sjukvård, Sep 21, 2022

Lena hade svårt att få en snabb läkartid på vårdcentralen. Då tog hon kontakt med Hälsocentralen Sophiahemmet och fick komma dit redan dagen därpå. Det visade sig vara i grevens tid.

”Jag hade känt en tid att något var fel, men kunde inte riktigt sätta fingret på vad. Jag gick till vårdcentralen för att lista mig, men det skulle ta lång tid att få träffa en läkare. Min man föreslog att jag i stället skulle vända mig till Sophiahemmet som erbjuder vård som man betalar själv. Det gjorde han själv för några år sedan när han hade problem med ögonen, och var väldigt nöjd.

Sagt och gjort, vi gick in på Sophiahemmets hemsida – väldigt tydlig och bra måste jag säga – och läste att man kunde boka hälsoundersökning på Hälsocentralen Sophiahemmet. Jag ringde mottagningen och fick prata med en trevlig sjuksköterska som sa att jag kunde få en tid redan dagen därpå. Då fick jag träffa en sjuksköterska som bland annat tog blodprover och EKG och en vecka senare skulle jag få träffa en läkare för att undersöka mig och gå igenom provsvaren.

Men bara två dagar senare ringde en av läkarna på Hälsocentralen, Mia Granberg-Stånge, som sa till mig att åka till akuten direkt. Provsvaren hade kommit och de visade att mina blodvärden var extremt låga. Jag gjorde som hon sa. På akuten bekräftade de mina dåliga värden och jag blev inlagd på medicinkliniken för utredning. Det visade sig att det var en reumatisk sjukdom som orsakade mina problem. Nu mår jag bättre och får adekvat behandling.

Jag är så otroligt tacksam för att jag fick tid på Hälsocentralen så snabbt och att läkaren ringde mig direkt när svaren kommit. Annars vet jag inte hur det hade gått.”

Läs mer om Hälsocentralens undersökningar

Fakta om Sophia Direkt:
Den digitala tjänsten Sophia Direkt vänder sig till patienter som vill betala själv för sin vård. För att använda tjänsten, som kan nås dygnet runt, behövs svenskt BankID.

I ett första skede ingår tjänsterna:

  • Boka privat läkarbesök
  • Hälsoundersökning
  • Intyg
  • Privat vårdplats

Läs mer om Sophia Direkt